lördag 21 september 2013

The Phoenix Project Blogg

Mycket av arbetet med Phoenix Project har varit möten fram till nu, så när som på de konstglasskolor vi hållit i. Möten betyder samverkan och är därför en väldigt viktig del i arbetet men som konstnärer i ett konstnärlig projekt var det underbart att idag vara hands on och arbeta praktiskt. Särskilt speciellt var det idag då vi fick det stora privilegiet att engagera de som lyssnade på vår föreläsning och deltog i vår workshop "Glasrikets hjärta".
Workshopen handlade om Glasriket DÅ - NU - FRAMTID och vi satte deltagarna i arbete. De fick skriva brev om minnen från Glasriket, beskriva hur de ser på Glasriket idag samt med hjälp av Design i Glasrikets tema "Växtlighet" gestalta hur de tror att Glasriket kommer att blomstra i framtiden.
Resultatet finns här på bloggen, se bilder nedan, och på The Glass Factory i ett projektrum vi har till slutet av december (STORT tack till The Glass Factory!).
Workshopen blev på många sätt över förväntan tack vare deltagarnas stora engagemang och för att skaran var så blandad, allt från kommuntjänstekvinnor/män till näringslivsidgare till bildlärare till glasblåsare. Alla med ett hjärta som dunkar för Glasriket!


Minnen från Glasriket


Var är ditt hjärta i Glasriket?


Ditt Glasrike


Ett ord om Glasriket idag


Ord om Glasriket idag


Ett blomstrande Glasriket in the making


Hur ska Glasriket växa och blomstra?
Var kommer Glasriket att blomstra?


The Phoenix Project Blog


Minnen från Glasriket i utställningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar